Onderhoud | Stof

De zitmeubelen bij Seats and Sofas zijn met alle zorg ontworpen en vervaardigd om u jarenlang zitplezier te waarborgen. De levensduur van uw salon of zetel wordt echter direct beïnvloedt door de combinatie van het type bekleding, de intensiteit van het gebruik en het onderhoud van uw zitmeubel. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw salon, geven wij u graag tips en aanwijzingen over het gebruik en onderhoud.

Elke type bekleding heeft zijn eigen eigenschappen, duurzaamheid en onderhoudseisen. Kies voor het onderhoud van uw zitmeubel één van de bekledingssoorten:

Stof | Eigenschappen

De bekledingsstoffen die gebruikt worden voor onze zitmeubelen, voldoen aan de strengste meubelstofnormen. Daarnaast heeft elke bekledingsstof product-specifieke eigenschappen die het gebruiksgemak en de duurzaamheid kunnen beïnvloeden. Bij normaal gebruik zult u, ongeacht de gekozen stofsoort,  jarenlang plezier hebben van uw zitmeubel.

Stof | Onderhoud

Om de gestoffeerde meubelen in optimale conditie te houden is regelmatig onderhoud vereist, zoals eenmaal per week stofzuigen. Vuil kan verborgen zitten tussen de polen van de stof en is daardoor (aanvankelijk) bijna niet zichtbaar. Hierdoor lijkt de bekleding schoon te zijn, maar niets is minder waar. Zorg bij het stofzuigen van de meubelen ervoor dat de daarvoor bedoelde zuig mond wordt gebruikt. Natuurlijk is het voorkomen van vlekken altijd beter dan genezen. Voor het verwijderen van vlekken biedt Seats and Sofas diverse onderhouds- en schoonmaakmiddelen aan, die maximaal resultaat bieden.

Do’s en Don’ts

  • Vermijd scherpe voorwerpen die kunnen krassen en scheuren kunnen veroorzaken, denk hierbij aan pennen, naalden, honden- en kattenpoten.
  • Voorkom drukwerk als tijdschriften en kranten op uw salon, deze kunnen inkt afgeven en slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten op uw meubels! Pas ook op met Jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op uw zitmeubel. Met name op lichtgekleurde bekledingssoorten is dit een risico.
  • Voorkom plaatsing van uw salon of zetel (ongeacht de bekledingssoort) in direct zonlicht door gebruikmaking van gordijnen en/of zonnewering. Door direct zonlicht kan eerder verkleuring optreden.
  • Gebruik de armleuningen van uw salon niet als zitplaats en ga niet staan in uw salon.

Onderhoudsproducten

Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud is regelmatig intensief onderhoud noodzakelijk. Seats and Sofas biedt diverse onderhoudsprogramma’s en -producten aan om zo lang – en optimaal mogelijk te genieten van uw zitmeubel.

Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud is regelmatig intensief onderhoud noodzakelijk. Seats and Sofas biedt diverse onderhoudsprogramma’s en -producten aan om zo lang – en optimaal mogelijk te genieten van uw zitmeubel.

Textile Protector Spray
Complete reinigings- en verzorgingsset voor Textiel


Textile Power Cleaner
Bijwerkstift voor leer en kunstleer


Anti Static Spray
Speciale reiniger voor het verwijderen van (balpen)inkt


Textile Protection Set
Complete Set voor onderhoud, bescherming en reiniging van zitmeubelen met een stoffen (textiel) bekleding

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.