Home Scheidingsteken tussen kruimels Klantenservice Scheidingsteken tussen kruimels Onderhoudsproducten Scheidingsteken tussen kruimels Onderhoud | Kunstleder

Onderhoud | Kunstleder

De zitmeubelen bij Seats and Sofas zijn met alle zorg ontworpen en vervaardigd om u jarenlang zitplezier te waarborgen. De levensduur van uw salon wordt echter direct beïnvloedt door de combinatie van het type bekleding, de intensiteit van het gebruik en het onderhoud van uw bank. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw zitmeubel, geven wij u graag tips en aanwijzingen over het gebruik en onderhoud.

Elke type bekleding heeft zijn eigen eigenschappen, duurzaamheid en onderhoudseisen. Kies voor het onderhoud van uw zitmeubel één van de bekledingssoorten:

Kunstleder | Eigenschappen

Een groot gedeelte van onze collectie kan geleverd worden met een kunstlederen bekleding. Hierdoor heeft het zitmeubel een prachtige uitstraling tegen een aanmerkelijk voordeliger prijs. Deze bekleding heeft echter andere eigenschappen als echt leder, waardoor deze bekledingssoort anders onderhouden moet worden als een lederen salon. Ook voor kunstleder geldt echter altijd dat ook deze bekledingssoort voldoet aan de strengste meubelstofnormen. Bij normaal gebruik zult u, ook als u kiest voor een kunstlederen bekleding, jarenlang plezier hebben van uw zitmeubel.

Kunstleder | Onderhoud

Om dit zitmeubel in optimale conditie te houden is regelmatig onderhoud vereist. Voor het dagelijks onderhoud is regelmatig afnemen met een vochtige spons en zeem uitstekend. Gebruik hiervoor gedistilleerd of gekookt (afgekoeld) water (belangrijk i.v.m. risico op kalkaanslag). Zorg ervoor dat spons en zeem schoon zijn: dus zonder resten van synthetische zepen en/of resten van andere reinigingsmiddelen zoals spiritus, wasbenzine e.d. Voor langdurig onderhoud is een speciaal onderhoudsproduct voor kunstleder aan te bevelen.

Do’s en Don’ts

  • Vermijd scherpe voorwerpen die kunnen krassen en scheuren kunnen veroorzaken, denk hierbij aan pennen, naalden, honden- en kattenpoten.
  • Voorkom drukwerk als tijdschriften en kranten op uw salon of lederen zetel, deze kunnen inkt afgeven en slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten op uw lederen meubels! Pas ook op met Jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op uw zitmeubel. Met name op lichtgekleurde bekledingssoorten is dit een risico.
  • Voorkom plaatsing van uw salon (ongeacht de bekledingssoort) in direct zonlicht door gebruikmaking van gordijnen en/of zonnewering. Door direct zonlicht kan eerder verkleuring optreden en lederen bekleding sneller uitdrogen.
  • Gebruik de armleuningen van uw salon niet als zitplaats en ga niet staan in uw salon.

Onderhoudsproducten

Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud is regelmatig intensief onderhoud noodzakelijk. Seats and Sofas biedt diverse onderhoudsprogramma’s en -producten aan om zo lang – en optimaal mogelijk te genieten van uw zitmeubel.

Leather Repair Pencil
Bijwerkstift voor leer en kunstleer


Ink Remover
Speciale reiniger voor het verwijderen van (balpen)inkt


Leather Look Care Kit
Complete reinigings- en verzorgingsset voor kunstleder

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.