De zitmeubelen bij Seats and Sofas zijn met alle zorg ontworpen en vervaardigd om u jarenlang zitplezier te waarborgen. De levensduur van uw salon of zetel wordt echter direct beïnvloedt door de combinatie van het type bekleding, de intensiteit van het gebruik en het onderhoud van uw zitmeubel.

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw salon of zetel, geven wij u graag tips en aanwijzingen over het gebruik en onderhoud.

Elke type bekleding heeft zijn eigen eigenschappen, duurzaamheid en onderhoudseisen. Kies voor het onderhoud van uw zitmeubel één van de bekledingssoorten:

Leder
Kunstleder
Stof

Do’s en Don’ts

Vermijd scherpe voorwerpen die kunnen krassen en scheuren kunnen veroorzaken, denk hierbij aan pennen, naalden, honden- en kattenpoten.

Voorkom drukwerk als tijdschriften en kranten op uw bank of lederen meubel, deze kunnen inkt afgeven en slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten op uw lederen meubels! Pas ook op met Jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op uw zitmeubel. Met name op lichtgekleurde bekledingssoorten is dit een risico.

Voorkom plaatsing van uw salon (ongeacht de bekledingssoort) in direct zonlicht door gebruikmaking van gordijnen en/of zonnewering. Door direct zonlicht kan eerder verkleuring optreden en lederen bekleding sneller uitdrogen.

Plaats lederen meubels niet te dicht bij hittebronnen. Door lederen meubels te dicht bij hittebronnen te plaatsten zal het leer sneller uitdrogen en kunnen er barsten en verkleuringen optreden.

Gebruik de armleuningen van uw salon niet als zitplaats en ga niet staan in uw salon.

 

Onderhoudsproducten
Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud is regelmatig intensief onderhoud noodzakelijk. Seats and Sofas biedt diverse onderhoudsprogramma’s en -producten aan om zo lang – en optimaal mogelijk te genieten van uw zitmeubel. Kies voor de onderhoudsproducten voor uw zitmeubel één van de bekledingssoorten:

Leder
Kunstleder
Stof