Onderhoud | Leder

De zitmeubelen bij Seats and Sofas zijn met alle zorg ontworpen en vervaardigd om u jarenlang zitplezier te waarborgen. De levensduur van uw bankstel wordt echter direct beïnvloedt door de combinatie van het type bekleding, de intensiteit van het gebruik en het onderhoud van uw bank. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw zitmeubel, geven wij u graag tips en aanwijzingen over het gebruik en onderhoud

Elke type bekleding heeft zijn eigen eigenschappen, duurzaamheid en onderhoudseisen. Kies voor het onderhoud van uw zitmeubel één van de bekledingssoorten:

Leder | Eigenschappen

Leder is een schitterend natuurproduct. Het is duurzaam, stijlvol en gemakkelijk in onderhoud. Hoewel de mooiste huiden worden gebruikt, is het mogelijk dat er littekens van insectenbeten, doornschrammen en hoornstoten te zien zijn. Deze natuurlijke onregelmatigheden zijn echter de specifieke kenmerken van echt leder, waardoor het zich juist onderscheidt van synthetische imitaties. Een nieuw lederen zitmeubel is in het begin nog strak en toont steriel. Het heeft enige tijd nodig om uitnodigend te worden. De plooien en golvingen die op den duur ontstaan zijn geen symptomen van mindere kwaliteit. Ze zijn het gevolg van de natuurlijke rek die in het leder aanwezig is. Het is één van de karakteristieke eigenschappen. Bij de fabricage van uw zitmeubel is met deze eigenschap van het leder rekening gehouden. Door het aanbrengen van een dacronlaag op de interieurs, voorkomt men het dubbelvouwen van de plooivorming, zodat geen schade aan het lederoppervlak kan ontstaan. Vullingen en vering passen zich na ingebruikname aan. De aanvankelijke stugheid neemt met 10-15% af, om hierna redelijk constant te blijven. Hierdoor ontstaat, samen met de lederen bekleding een optimaal zitcomfort.

Leder | Onderhoud

De eigenschappen van lederen meubelen en het onderhoud ervan worden in hoofdzaak bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van een beschermlaag. Voor het dagelijks onderhoud is regelmatig afnemen met een vochtige spons en zeem uitstekend. Gebruik hiervoor gedistilleerd of gekookt (afgekoeld) water (belangrijk i.v.m. risico op kalkaanslag). Zorg ervoor dat spons en zeem schoon zijn: dus zonder resten van synthetische zepen en/of resten van andere reinigingsmiddelen zoals spiritus, wasbenzine e.d.

Seats and Sofas biedt bij aankoop van een lederen zitmeubel een onderhoud set te koop aan. Deze set is speciaal in samenwerking met de lederindustrie ontwikkeld, zodat u eenvoudig en probleemloos uw lederen zitmeubelen kunt onderhouden en beschermen. Dit product, Seats and Sofas Leather Protection genaamd, heeft een goede dieptewerking en geeft uw lederen meubel een onzichtbare beschermlaag. Nadelige invloeden van buitenaf zoals vuil, vet en vocht krijgen geen kans om in het leder te dringen. Suiker- en eiwithoudende (zoals koffie/thee en cola) vlekken kunnen dan ook gemakkelijk worden verwijderd. Een waarschuwing geldt voor verfafgifte van nieuwe en/of vochtige jeanskleding. Deze kleding kan een blauwe gloed achterlaten op de lederen of stoffen bekleding. Bescherming hiertegen is niet of nauwelijks mogelijk (zeker op lichte bekleding) en het verwijderen van deze gloed is zeer moeilijk. Hiervoor geldt: Voorkomen is beter dan genezen.

Het middel is geschikt voor semi-anilineleder en gedekverfd leder. Het beste resultaat krijgt u door de Protection Cream direct na levering aan te brengen, zodat vuil en vlekken niet of nauwelijks kunnen worden opgenomen. Zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft, moet u het meubel minimaal twee keer per jaar behandelen om het leder in goede conditie te houden. Gebruik dit middel niet voor het onderhoud van kunstlederen meubelen, hiervoor hebben wij speciale onderhouds- en reinigingsproducten.

Do’s en Don’ts

  • Vermijd scherpe voorwerpen die kunnen krassen en scheuren kunnen veroorzaken, denk hierbij aan pennen, naalden, honden- en kattenpoten.
  • Voorkom drukwerk als tijdschriften en kranten op uw bank of leren meubel, deze kunnen inkt afgeven en slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten op uw leren meubels! Pas ook op met Jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op uw zitmeubel. Met name op lichtgekleurde bekledingssoorten is dit een risico.
  • Voorkom plaatsing van uw bankstel (ongeacht de bekledingssoort) in direct zonlicht door gebruikmaking van gordijnen en/of zonnewering. Door direct zonlicht kan eerder verkleuring optreden en leren bekleding sneller uitdrogen.
  • Plaats leren meubels niet te dicht bij hittebronnen. Door leren meubels te dicht bij hittebronnen te plaatsten zal het leder sneller uitdrogen en kunnen er barsten en verkleuringen optreden.
  • Gebruik de armleuningen van uw bank niet als zitplaats en ga niet staan in uw bank.

Onderhoudsproducten

Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud is regelmatig intensief onderhoud noodzakelijk. Seats and Sofas biedt diverse onderhoudsprogramma’s en -producten aan om zo lang – en optimaal mogelijk te genieten van uw zitmeubel.

Special Leather Protector Spray
Vlekwerende spray voor leder


Leatherlook Care Kit
Complete reinigings- en verzorgingsset voor kunstleder


Leather Repair Pencil
Bijwerkstift voor leder en kunstleder


Ink Remover
Speciale reiniger voor het verwijderen van (balpen)inkt


Leather Care Kit
Complete set voor onderhoud, bescherming en reiniging van diverse ledersoorten

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.